EIGEN film montage editing

Nesteltherapie (2019)

Korte film, VPRO Dorst

Regie - Anne Vaandrager

In de surrealistische film Nesteltherapie wordt een kinderloze vrouw opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek. Wanneer haar baarmoeder goedgekeurd is maar ze geen kinderen wil, moet ze onder dwang naar Nesteltherapie.

A couple driving a car along the countryside (2020)

Korte film, Neeltje ten Westenend

Regie - Neeltje ten Westenend

KORT! - Stuff (2019)

Korte film, IJswater Films

Regie - Malu Janssen

De energieke Helen (38) is inkoopster voor een groot warenhuis. Thuis ontleent ze haar identiteit aan de zorgvuldig uitgekozen, smaakvolle spullen waarmee ze zich omringt. Als er een inbraak plaatsvindt en ze een gigantische ravage aantreft, is dat een enorme schok. Ze stort zich op haar werk, maar de diefstal van haar dierbaarste zaken doet haar meer dan ze wil toegeven.

AMU+temp+still+1.jpg

A Mutual Understanding (2020)

Korte film, Alchemic Film

Regie - Abigail Prade

Hoa, een jonge Vietnamese vrouw, staat aan het begin van een verstandshuwelijk met een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan. Ze worstelt met de balans tussen hun voorwaarden en haar eigen verlangens. 

HEIAN (2019)

Korte film, Hidde Simons, Fatima Yamaha

Regie - Hidde Simons

Stel je voor. Je hebt de hele nacht gefeest, tot de kleine uurtjes. Mensen gaan naar school, naar hun werk. Al het gewone lijkt vreemd.
Waarom houden mensen van bruin inpakpapier?

Venus Pool (2019)

Korte film, Family Affair Films

Regie - Luciënne Venner

Een geliefde als zee-egel in een droom, wat zou dat betekenen? Droomdialoog tussen verschillende mysterieuze vrouwen op een idyllisch eiland, waarin een dans ontstaat van dromen en dwalen.

Unlost (2019)

Korte film, Liedhuis

Regie - Luciënne Venner

UNLOST is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving.

Vlam (2018)

Korte film, HKU

Regie - Dominique Gimberg

De vijftienjarige Emma en haar hartsvriendin Julia genieten samen van de zomer op een camping in Frankrijk. Als een groepje oudere Franse jongens op het veldje tegenover hen komt staan, heeft Julia alleen nog maar oog voor hen. Emma probeert mee te doen, maar het gaat haar niet natuurlijk af. Terwijl Emma in dit korte drama Julia observeert in de eerste, speelse verkenningen van haar seksualiteit, worden bij haarzelf verwarrende gevoelens aangewakkerd.

WK Cavia (2017)

Korte film, HKU/ Maria Philips

Regie - Maria Philips

Kiki werkt in een caviatrimsalon waar ze druk bezig is met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap voor de mooiste cavia; het WK Cavia. Sven van de vishandel aan de overkant verkoopt vissen om op te eten. Dat vindt Kiki helemaal niks. Maar als de stroom uitvalt en de föhns niet meer werken, moet ze haar strakke planning wel loslaten. Winnen de cavia’s het van de liefde?

Tonnop - SMIB (2017) director's cut

Music video, SMIB

Regie - Jacobine van Hellemond

Mind Dear -

Sue the Night (2017)

Music video, Sue the Night

Regie - Thessa Meijer

EIGEN (2016)

Korte film, NFA/VARABNN

Regie - Malu Janssen

In onze samenleving, waarin zelfontplooiing een plicht lijkt geworden, gaat een symbiotische, eeneiige tweeling in retraite. Vera en Josefien gaan onder leiding van een spiritueel begeleidster op zoek naar hun ware zelf. Wanneer Vera ontdekt dat ze zich los wil maken van haar zus, wordt hun relatie en identiteit als tweeling op de proef gesteld.

Hunter Street (2017-2018)

TV-serie, Nickelodeon USA

Regie - Erwin van den Eshof, Hans Somers

Kingfisher -

Jungle by Night (2016)

Music video, Jungle by Night

Regie - Malu Janssen

De Ludwigs -

Wie is de Dief (2017)

TV-serie, Nickelodeon 

Regie - Erwin van den Eshof

De Ludwigs (2016 - 2018)

TV-serie, Nickelodeon

Regie - Erwin van den Eshof, Hans Somers

Erkhii Mergen (2015)

or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb

Korte film
Regie - Thessa Meijer


Een oude Mongoolse man trekt zijn dode paard de stad uit. Hij laat daarbij een spoor van verwarring achter. Tijdens zijn tocht ontmoet de opmerkelijke man diverse bewoners uit de industriële stad waarin nooit wordt stilgestaan bij de dagelijkse sleur. Wat wordt er eigenlijk als zinvol ervaren? Tragikomische en magische ode aan de koppigheid.

-Winnaar Filmfonds Wildcard Fictie

In de Schaduw van

de Tijd (2015)

Korte film, NFA

Regie - Sander van Dijk


Temidden van de chaos van haar eigen onderbewustzijn moet een stervende jonge vrouw de vijf stadia van rouw doorstaan voordat ze haar eigen dood kan accepteren, terwijl haar geest probeert te vechten en het onvermijdelijke uit te stellen.

Blauw (2015)

Korte film, Stichting Het Kopland/

De Filmplantage

Regie - Joren Molter

NINA GRAAFLAND FILM EDITOR