STILL-1.png
bartlehiem-05-1.png

Bartlehiem (2020)

Lange documentaire, Stichting Thuishaven

Regie - Froukje van Wengerden

Aan het einde van het jaar ontdekte Froukje dat ze zwanger was. De komst van een kindje zou betekenen dat er vier generaties uit haar familie naast elkaar wonen in de plaats waar zij opgroeide. Een plaats in het Noorden van Friesland waar zo’n 70 mensen wonen. Bij aanvang van het nieuwe jaar besloot zij deze plaats en haar mensen te gaan filmen. Een poëtische film over leven op het platteland, de seizoenen en leven en dood.

AMU+temp+still+1.jpg

A Mutual Understanding (2020)

Korte film, Alchemic Film

Regie - Abigail Prade

Hoa, een jonge Vietnamese vrouw, staat aan het begin van een verstandshuwelijk met een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan. Ze worstelt met de balans tussen hun voorwaarden en haar eigen verlangens. 

nesteltherapie.jpg

Nesteltherapie (2019)

Korte film, VPRO Dorst

Regie - Anne Vaandrager

In de surrealistische film Nesteltherapie wordt een kinderloze vrouw opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek. Wanneer haar baarmoeder goedgekeurd is maar ze geen kinderen wil, moet ze onder dwang naar Nesteltherapie.

stills_01.jpg

Ik ben mijn lichaam niet (2020)

Korte documentaire, Stichting Ten Zuiden van de Grens

Regie - Vanesa Abajo Pérez

Een portret dat een levensbedreigend zieke Amsterdammer portretteert en vereeuwigt in de omringende werkelijkheid. Zijn we in staat om het klassieke verhaal over de dood los te laten om een vernieuwend, zingevend narratief te creëren? Dat is de kernvraag van dit filmgedicht, dat de scheidslijn tussen leven en dood vervaagt en de dreiging van de naderende dood benadert als een surrealistische ervaring.

still 01 A couple driving a car along th

A couple driving a car along the countryside (2020)

Korte film, Neeltje ten Westenend

Regie - Neeltje ten Westenend

STILL-1.png

KORT! - Stuff (2019)

Korte film, IJswater Films

Regie - Malu Janssen

De energieke Helen (38) is inkoopster voor een groot warenhuis. Thuis ontleent ze haar identiteit aan de zorgvuldig uitgekozen, smaakvolle spullen waarmee ze zich omringt. Als er een inbraak plaatsvindt en ze een gigantische ravage aantreft, is dat een enorme schok. Ze stort zich op haar werk, maar de diefstal van haar dierbaarste zaken doet haar meer dan ze wil toegeven.

26182.jpeg

HEIAN (2019)

Korte film, Hidde Simons, Fatima Yamaha

Regie - Hidde Simons

Stel je voor. Je hebt de hele nacht gefeest, tot de kleine uurtjes. Mensen gaan naar school, naar hun werk. Al het gewone lijkt vreemd.
Waarom houden mensen van bruin inpakpapier?

f198eaca-1675-4f7f-bae6-3b544b89a2a8-192

Venus Pool (2019)

Korte film, Family Affair Films

Regie - Luciënne Venner

Een geliefde als zee-egel in een droom, wat zou dat betekenen? Droomdialoog tussen verschillende mysterieuze vrouwen op een idyllisch eiland, waarin een dans ontstaat van dromen en dwalen.

©JurreRompa-2_edited.jpg

Unlost (2019)

Korte film, Liedhuis

Regie - Luciënne Venner

UNLOST is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving.

Ineke.jpeg

De Kleine Man, Tijd en de Troubadour (2019)

Lange documentaire, The Film Kitchen,

Inti Films

Regie - Ineke Smits

Montage - Katarina Türler,

Nina Graafland (TV-versie)

De wording van een alternatieve ontstaansmythe van het kleine Kaukasische landje Abchazië werpt nieuw licht op een hoogst actuele vraag in een wereld die in brand staat: Wat is een land?

WK CAVIA film montage editing

Before Father Gets Back (2018)

Lange documentaire, Nushi film, Filmpunkt, LuFilms

Regie - Mari Gulbiani

In een donker klaslokaal vormt de witte gescheurde muur het filmscherm. We zijn in een afgezonderd bergdorp in Georgië. Het licht van de projector breekt de donkerte; voor de schoolkinderen is dit de eerste kennismaking met de wereld van cinema. Tussen hen bevinden zich Iman en Eva, twee moslim-meisjes voor wie deze ervaring een omslag in hun leven zal blijken te zijn. Het inspireert hen zelf de camera te pakken en hun leven te gaan filmen. De meisjes groeien op in een met radicalisme geïnfecteerde vallei. Een plek waar de meeste mensen dagelijks met de angst moeten leven om hun familieleden, die hun leven in naam van God opofferen, te verliezen.

faf21122f8509419ea56fc8d498f4a0c8f2e05a1
faf21122f8509419ea56fc8d498f4a0c8f2e05a1

Zwitserse Kust (2018)

Korte documentaire, DOXY

Regie - Andrea Pellerani

Zwitserse Kust is een portret van twee kleinschalige kustvissers uit de Waddenzee; Jan en Barbara. Met de hand voorzien zij ons van voedsel uit de natuur. Te midden van de verpletterende schoonheid van de natuur, op de grens van land en zee, laten Jan en Barbara ons door de ogen van filmmaker Andrea Pellerani, nadenken over de relatie die wij mensen hebben met de natuur. Natuur staat niet los van ons, we zijn er een onderdeel van. Alles wat wij doen heeft een direct effect op de natuur. 

still1-2.jpg

Vlam (2018)

Korte film, HKU

Regie - Dominique Gimberg

De vijftienjarige Emma en haar hartsvriendin Julia genieten samen van de zomer op een camping in Frankrijk. Als een groepje oudere Franse jongens op het veldje tegenover hen komt staan, heeft Julia alleen nog maar oog voor hen. Emma probeert mee te doen, maar het gaat haar niet natuurlijk af. Terwijl Emma in dit korte drama Julia observeert in de eerste, speelse verkenningen van haar seksualiteit, worden bij haarzelf verwarrende gevoelens aangewakkerd.

WK CAVIA film montage editing

WK Cavia (2017)

Korte film, HKU/ Maria Philips

Regie - Maria Philips

Kiki werkt in een caviatrimsalon waar ze druk bezig is met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap voor de mooiste cavia; het WK Cavia. Sven van de vishandel aan de overkant verkoopt vissen om op te eten. Dat vindt Kiki helemaal niks. Maar als de stroom uitvalt en de föhns niet meer werken, moet ze haar strakke planning wel loslaten. Winnen de cavia’s het van de liefde?

Tonnop - SMIB (2017) director's cut

Music video, SMIB

Regie - Jacobine van Hellemond

Mind Dear -

Sue the Night (2017)

Music video, Sue the Night

Regie - Thessa Meijer

I HEART USA (2017)

Korte documentaire, CRUMB.film

Regie - Stuart Holt

Een film over de mood-swing in New York tussen de dag van de presidentiële verkiezingen en de dag na de uitslag. Stuart Acker Holt fietst een 100 km lange hartvormige route door Brooklyn, Queens en Manhattan en ontmoet onderweg verschillende mensen.

Het nachtelijk halfrond (2016)

Korte documentaire, NFA/IKONdocs

Regie - Paul de Ruijter


In het meest noordelijke puntje van Europa komt twee maanden de zon niet boven de horizon. Het nachtelijk halfrond gaat over deze donkere tijd en geeft een impressie van de bewoners die wachten, die moeten omgaan met het duister en verlangen naar het licht.

-Winnaar Filmfonds Wildcard Documentaire
-Winnaar VERS montage prijs

EIGEN (2016)

Korte film, NFA/VARABNN

Regie - Malu Janssen

In onze samenleving, waarin zelfontplooiing een plicht lijkt geworden, gaat een symbiotische, eeneiige tweeling in retraite. Vera en Josefien gaan onder leiding van een spiritueel begeleidster op zoek naar hun ware zelf. Wanneer Vera ontdekt dat ze zich los wil maken van haar zus, wordt hun relatie en identiteit als tweeling op de proef gesteld.

Kingfisher -

Jungle by Night (2016)

Music video, Jungle by Night

Regie - Malu Janssen

Beheerd beleggen,

Rabobank (2017)

TV-Commercial, Rabobank

Regie - Jacobine van Hellemond

Hunter Street (2017-2018)

TV-serie, Nickelodeon USA

Regie - Erwin van den Eshof, Hans Somers

De Ludwigs -

Wie is de Dief (2017)

TV-serie, Nickelodeon 

Regie - Erwin van den Eshof

De Ludwigs (2016 - 2018)

TV-serie, Nickelodeon

Regie - Erwin van den Eshof, Hans Somers

BOKS, Greenchoice (2016)

TV-commercials, Greenchoice

Regie - Jacobine van Hellemond

Nederland Werkt,

FNV (2016)

Commercials, FNV

Regie - Mea de Jong

Travel the Seasons (2016)

Commercial, Polar Breeze

Regie - Malu Janssen

Trente Secondes (2016)

Commercial, Polar Breeze

Regie - Marit Weerheijm

Erkhii Mergen (2015)

or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb

Korte film
Regie - Thessa Meijer


Een oude Mongoolse man trekt zijn dode paard de stad uit. Hij laat daarbij een spoor van verwarring achter. Tijdens zijn tocht ontmoet de opmerkelijke man diverse bewoners uit de industriële stad waarin nooit wordt stilgestaan bij de dagelijkse sleur. Wat wordt er eigenlijk als zinvol ervaren? Tragikomische en magische ode aan de koppigheid.

-Winnaar Filmfonds Wildcard Fictie

SIB Insulation (2015)

Commercial, SIB Insulation

Regie - Sander van Dijk

In de Schaduw van

de Tijd (2015)

Korte film, NFA

Regie - Sander van Dijk


Temidden van de chaos van haar eigen onderbewustzijn moet een stervende jonge vrouw de vijf stadia van rouw doorstaan voordat ze haar eigen dood kan accepteren, terwijl haar geest probeert te vechten en het onvermijdelijke uit te stellen.

Naar de Overkant (2015)

Korte documentaire, NFA

Regie - Froukje van Wengerden


Naar de Overkant is een roadmovie op de Afsluitdijk. Terwijl de filmmaakster bij verschillende automobilisten instapt met de vragen 'waar kom je vandaan?' en 'waar ga je heen?' ontstaan er gesprekken over de dromen en verlangens van mensen onderweg. De oer-Hollandse Afsluitdijk wordt een magische plek, zonder begin en einde.

Blauw (2015)

Korte film, Stichting Het Kopland/

De Filmplantage

Regie - Joren Molter

NINA GRAAFLAND FILM EDITOR